#goldgymeducation
Să vorbim azi despre:
LACTATE SI CELULITA
Celulita este o problema des intalnita, care se caracterizeaza prin aspectul cu cocoloase sau umflaturi al pielii, si apare cel mai des in zona coapselor, a feselor sau a abdomenului.
Celulita nu e doar un aspect inestetic, ci este mai degraba un instrument pe care corpul il utilizeaza pentru a trage un semnal de alarma, ca urmare a faptului ca exista ceva care a inceput sa nu functioneze bine. Asadar, trebuie sa ne ascultam corpul atunci cand apare celulita, si sa cautam posibilele sale cauze, respectiv sa luam masuri pentru a o reduce sau o elimina, daca este posibil.
Celulita este rezultatul unui cumul de cauze: inflamatorii, genetice, hormonale, circulatorii (hidratare si drenajul lichidelor), stresul are si el un cuvant de spus, lipsa de exercitiu fizic si alimentatia nesanatoasa de asemenea contribuind la formarea celulitei, deci si metodele de combatere ar trebui sa se adreseze tuturor cauzelor probabile si nu doar aspectului exterior.
In principiu, celulita apare atunci cand depozitele de grasime se imping impotriva tesutului conjunctiv de sub piele, rezultand textura inegala caracteristica. Pe langa factorii genetici, schimbarile hormonale si circulatia deficitara, putem spune ca si diferite obiceiuri de viată pot cauza aparitia celulitei.
Unul din factorii alimentari principali care cauzeaza aparitia celulitei sunt produsele lactate. Cred ca stim cu toti de neregulile din industria lactatelor, unde animalele sunt exploatate la maxim si tinute in conditii nu tocmai normale.
Posibila asociere intre consumul de lactate si formarea celulitei poate fi atribuită unor factori precum influentele hormonale, inflamatiile sau sensibilitatile individuale cu privire la lactate.
Contrar credintei populare, celulita nu este o problema cu care se confrunta exclusiv persoanele supraponderale, deoarece chiar si persoanele cu o greutate normala se pot confrunta cu prezenta ei. Asadar, desi celulita e cel mai des intalnita in randul persoanelor cu kilograme in plus, exista si persoane care au celulita la 1,80cm si 55kg.
Care sa fie explicatia atunci?
Alimentatia! Alimentele tot mai procesate, alaturi de mancatul haotic si lipsa sportului in general, afecteaza tesutul conjunctiv de sub piele. Fibrele de colagen si de elastina formeaza o structura tip plasa, in care sunt dispuse celulele adipoase. Ca urmare a alimentatiei nesanatoase, aceasta structura isi pierde alinierea, iar celulele adipoase, partial sau complet pline cu grasime, devin vizibile sub piele.
Consumul frecvent al laptelui din comert are un impact foarte mare asupra aspectului fizic si nu numai, deoarece hormonii de crestere pentru facilitarea productiei de lapte sunt in cantitati destul de insemnate.
Acest lucru favorizeaza estrogenul care poate contribui la dezvoltarea diferitelor afectiuni si probleme de sanatate, precum si celulita.
Nivelul de lactaza care ne permite sa digeram lactoza se reduce dupa pragul copilariei, acesta fiind unul dintre motivele pentru care majoritatea adultilor devin intoleranti la lactoza.
Inflamatia cronica afecteaza negativ structura fibrelor de elastina si colagen si contribuie la fibrozarea unor anumite zone de tesut cutanat (pielea isi pierde elasticitatea in anumite zone). Celulita este doar unul dintre efecte, poate cel mai vizibil.
Exista insa si corespondent in peretii vaselor de sange, in organele interne, in articulatii.
Produsele lactate infunda ficatul, iar astfel toxinele sunt impiedicate sa paraseasca eficient corpul, stresand pancreasul, si generand o rezistenta din ce in ce mai mare la insulina. In cazul oamenilor sensibili, ele creeaza probleme de absorbtie a substantelor nutritive, din cauza inflamarii tractului intestinal.
Mai mult decat atat, produsele lactate hranesc agentii patogeni care stau la baza foarte multor boli. Si cum sanatatea ar trebui sa fie prioritara, credem ca putem reduce consumul produselor lactate pentru binele nostru. Digestia va fi mai buna, balonarile vor disparea, celulita se va reduce iar aspectul fizic va fi imbunatatit.
Desi poate fi o provocare sa elimini complet celulita, adoptarea unui stil de viata sanatos poate ajuta la prevenirea apariției acesteia si la reducerea aspectului sau. Exercitiile fizice regulate, cum ar fi antrenamentul de forta si cardio, pot tonifia muschii si imbunatati fluxul sanguin. Mentinerea unei diete echilibrate, bogate in fructe, legume si proteine slabe, poate promova sanatatea generala a pielii.
Cum poate contribui hidratarea optima la reducerea (aspectului) celulitei?
Desi nu exista dovezi stiintifice directe care sa sugereze ca un aport optim de apa poate reduce direct celulita, hidratarea corespunzatoare joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii generale a pielii si poate contribui indirect la imbunatatirea aspectului celulitei.
O hidratare adecvata ajuta la mentinerea elasticitatii si supletei pielii, ceea ce poate imbunatati aspectul celulitei. Atunci cand pielea este bine hidratata, aceasta pare mai neteda si mai ferma, reducand vizibilitatea celulitei.
Consumul unei cantitati adecvate de apa imbunatateste, de asemenea, circulatia sangelui, asigurand ca nutrientii esentiali si oxigenul ajung la celulele pielii. O buna circulatie a sangelui ajuta la eliminarea toxinelor si a produselor reziduale, imbunatatind potential aspectul celulitei.
Celulita este influentata de structura si integritatea tesutului conjunctiv de sub piele. Consumul de apa ajuta la mentinerea tesutului conjunctiv hidratat si sanatos, reducand potential aspectul cu gropite al celulitei.
Consumul de apă poate ajuta la gestionarea greutatii prin promovarea senzatiei de satietate, iar o greutate corporala sanatoasa este importanta pentru a minimiza vizibilitatea celulitei.
Asadar, hidratarea optima, evitarea excesului de alcool si a fumatului, respectiv mentinerea unei greutati corporale sanatoase sunt, de asemenea, esentiale pentru a minimiza vizibilitatea celulitei.
Pentru o accelerare a procesului de reducere a celulitei va recomandam clasele noastre de Butt Lift, cu accent pe zona fesierilor si a picioarelor, acestea fiind zonele problematice in randul femeilor cu celulita. Bineinteles, sportul impreuna cu o alimentatie sanatoasa!
Doar nu vrem sa ramanem cu aspectul de “coaja de portocala”, nu? La treaba!